Το ανθρώπινο πόδι

Ο τόπος που επισκέπτεστε είναι αφιερωμένος στην υγεία των ποδιών.

Δημιουργήθηκε από τον ορθοπαιδικό Παναγιώτη Συμεωνίδη, εξειδικευμένο στη χειρουργική της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός.

Πόνος στα πόδια

Η καθημερινή δραστηριότητα, οι τραυματισμοί και η χρόνια καταπόνηση σε συνδυασμό με την επίδραση παραγόντων όπως η κληρονομικότητα, το σωματικό βάρος και τα παπούτσια έχουν συχνά σαν αποτέλεσμα μια σειρά από παθήσεις που ταλαιπωρούν τα πόδια.

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τις αιτίες, τα συμπτώματα, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποδιού.

Το ανθρώπινο πόδι

Το ανθρώπινο ποδι

Μια μοναδική κατασκευή που συνδυάζει αντοχή, σταθερότητα και ευκινησία. Κάθε μερα τα πόδια μας εκτελούν μια σειρά από φαινομενικά απλές, αλλά στην πραγματικότητα ιδιαίτερα πολύπλοκες και απαιτητικές λειτουργίες όπως:

  • Ορθοστασία: Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό με αποκλειστικά δίποδη στήριξη
  • Βάδιση: Στη διάρκεια της ζωής μας βαδίζουμε κατά μέσο όρο 138.000 χιλιόμετρα, δηλαδή παραπάνω από τρεις φορές το γύρο της γης (!)
  • Τρέξιμο: Όπως και με τη βάδιση, ο τρόπος που τρέχει ο καθένας είναι τόσο μοναδικός όσο τα δακτυλικά του αποτυπώματα
  • Άλματα: Σε προσγείωση από άλμα, τα πόδια υποδέχονται ως και 7 φορές το βάρος του σώματος
Πολύ περισσότερο, από το πρώτο μας βήμα τα πόδια μας είναι το σημείο επαφής μας με τη γη και ένα σημαντικό αισθητήριο όργανο που μας δίνει συνεχώς πληροφορίες για την μορφολογία και τη σταθερότητα του εδάφους.

Σύγχρονες θεραπείες

Αρθροσκόπηση ποδοκνημικήςΟλική αρθροπλαστική ποδοκνημικής

Τα τελευταία χρόνια οι γνώσεις μας για την παθολογία του ποδιού έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να θεραπεύουμε περισσότερο αποτελεσματικά και με λιγότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή τις κακώσεις και παθήσεις της περιοχής. Ωστόσο, καμιά τεχνολογία δεν υποκαθιστά τη σωστή κλινική εξέταση, την ορθή διάγνωση και τη χειρουργική ικανότητα του εξειδικευμένου γιατρού που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα των ποδιών.


- μην παρασύρεστε από υποσχέσεις για ανώδυνες και θαυματουργές θεραπείες
- ενημερωθείτε με ειλικρίνεια για τις επιπλοκές της κάθε μεθόδου
- επιλέξτε τον γιατρό που θα σας αναλάβει με βάση την εκπαίδευση και την εμπειρία του